Spring Coaching BLOG MAART
Annick De Cuyper

Annick De Cuyper

Those who have a WHY to live, can bear with almost any HOW!

We hebben allemaal een missie, dit is de motor van onze dagen, de zin van ons leven. Het zorgt ervoor dat je iedere dag opstaat met het idee dat je een waardevolle dag tegemoet gaat. Hier ligt de wil, om te doen wat nodig is, om jouw beste persoonlijke en professionele leven te zien, horen en te voelen. Je persoonlijke missie helpt je bij het maken van de juiste keuzes, zodat jij jouw leven kan leiden dat bij jou past.

Maar hoe zit dat dan?

Jouw missie is eigenlijk, het ontdekken van wie jij écht diep van binnen bent. Het is het loslaten van alles wat je denkt te moeten zijn. Het loslaten van alle belemmerende overtuigingen, angsten en patronen. Het is het loslaten van alles wat je draagt voor anderen.
En te gaan ontdekken wat je liever wilt, dat wat je diep vanbinnen ‘echt’ wilt, maar (nog niet) durft.

Kom in actie en vind je levensdoel!

Hier kan je jezelf deze vragen stellen om hierin meer duidelijkheid te creëeren voor jezelf:
Het zorgt ervoor dat je iedere dag opstaat met het idee dat je een
waardevolle dag tegemoet gaat.
Jouw missie is eigenlijk, het ontdekken van wie jij écht diep van binnen bent. Het is het loslaten van alles wat je denkt te moeten zijn. Het loslaten van alle belemmerende overtuigingen, angsten en patronen. Het is het loslaten van alles wat je draagt voor anderen.

• Verleg je grenzen.

Probeer eens iets nieuws, bijvoorbeeld: wanneer je steevast s’morgens boterhammen eet, kies eens een keer voor fruit of cornflakes. Poets je tanden eens met je andere hand. Daag je brein uit om nieuwe dingen te doen!

• Ga even terug naar je kindertijd.

Graaf een keer in je herinneringen als kind. Wat deed je graag? Wat maakte je intens blij? Waar kon jij niet genoeg van krijgen?

• Ontdek jouw unieke talenten en kwaliteiten.

Vraag eens aan andere mensen waar jij een topper in bent? We vinden sommige dingen die we doen maar normaal, maar voor anderen kan dit juist een wereld van verschil maken. Zo kan je voor jezelf makkelijker het verschil maken tussen wat je graag doet en wat niet.

• Wat als geld geen rol speelt?

Geld kan ons belemmeren om onze missie ons levensdoel niet na te streven. Stel dat alles kan en mag, wat zou je dan willen? Wat zou je het allerliefste doen? Ga hierin voluit, zonder grenzen en wees eerlijk met jezelf.

• Maak je bucketlist.

Welke verhalen zou je over jouw leven graag vertellen aan je kleinkinderen? Sluit dit aan op hoe je nu leeft…? Welke verschillen ontdek je? Hoe kan je dit in je leven brengen? Wat wil je dan nog doen?

Creëer jouw bucketlist.

• Wat geeft jouw vleugels?
Waar spring jij s’morgens voor uit je bed? Waar krijg jij ongelooflijk veel energie van? Wanneer je dit moeilijk vindt, vraag dan eens aan jezelf wat je echt niet graag doet, dat waar je een echte hekel aan hebt.

• Wat vind jij echt belangrijk

Wat vind jij echt belangrijk, waar kom jij voor op? Zoek uit watje raakt. Wat zou jij liever zien dan sommige dingen en hoe ga jij je daar voor inzetten? Hoe kan jij het verschil hier maken en waarde toevoegen aan je leven?

• Neem actie en vind je levensdoel!

Wanneer je hier antwoorden op hebt gevonden, zet er dan eens bij wat deze dingen zo belangrijk voor je maken? En start het uitschrijven of tekenen van een plan, jouw tijdlijn die bij jou past. Je kan hier meer over vinden voor jezelf via workshop’s, trainingen, in contact komen met spirituele mensen, boeken…

Je bereikt je doel niet in een paar dagen, dus wees mild voor jezelf wanneer het is niet lukt en herpak je terug. Geniet van deze reis!

Ps: Heb jij helder wat jouw persoonlijke en professionele missie is? Wil jij hier meer over weten en mee aan de slag gaan

Ontdek het hier! https://www.springhumanbusiness.be

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
Annick De Cuyper

Annick De Cuyper

Met Spring Coaching leer ik ook mijn cliënten springen. Samen gaan we op reis. Zij besturen het vliegtuig, ik zorg voor de wind onder de vleugels. Samen zoeken we de weg naar hun droombestemming.