Spring-coaching-blog-thailand
Picture of Annick De Cuyper

Annick De Cuyper

Spiritualiteit, vitaliteit en welzijn

We hebben allemaal een vlam in ons die in staat is om elk aspect van ons leven te verlichten. Sommige mensen lijken meer uit te blinken in de kunst van het leven, maar niets is minder waar: Dit unieke geschenk zit in ons allemaal!

Spiritualiteit is bewust-zijn. Spirituele ontwikkeling helpt je om bewuster in het leven te staan door: denken, voelen en doen. Wanneer je je niet laat afschrikken door het onbekende maar vanuit een dieper vertrouwen durft: springen, ontdekken en creëren.

Waarom is spiritualiteit belangrijk? Het geeft je leven meer betekenis, het zorgt voor innerlijke rust en vermindert stress, het laat je betere keuzes maken.

We zien ook, dat steeds meer mensen zich afvragen: waartoe ben ik hier op aarde? Een zoektocht naar betekenis en dat is niet voor niets.

We raken steeds verder van de natuur af en daardoor samen met opvoeding en de druk in de maatschappij, steeds verder van onszelf af.

Bij spiritualiteit gaat het om, weer verbinden met je ware zelf.

Laagjes van conditionering (wie je dénkt te moeten zijn) afpellen. Dat kan een boeiend proces zijn.

Daarbij hoort bijvoorbeeld bewustzijn van je gedachten, patronen doorbreken, beperkende overtuigingen ontdekken en emotionele wonden helen.

Wat we zien is, dat veel mensen die daarmee bezig zijn ook bewust zijn over bestaande systemen, die niet langer meer optimaal werken voor hen, dus hen ook de dag van vandaag niet meer dienen.

Je spiritualiteit ontdekken, wat kan jou dat opleveren in de toekomst?

  • Rust in je hoofd…
  • Buiten jezelf leren kijken…
  • Boven twijfel, angst en zorgen leren staan…
  • Persoonlijke problemen zelf aanpakken…
  • Het houdt je gezond…
  • Houdt je in contact met wat belangrijk is…
  • Zet deuren open voor nieuwe mogelijkheden…
  • Geeft antwoorden op lastige levensvragen…


Vitaliteit
. Is energie om te leven. Tegenwoordig is vitaliteit steeds belangrijker geworden. Mensen proberen gezonder te leven, bijvoorbeeld door gezond te eten en veel te sporten.

Behalve lichamelijke gezondheid, denken mensen ook vaker aan hun geestelijke gezondheid. Men doet bijvoorbeeld meer aan yoga, voor innerlijke rust. Voor een goed en gelukkig leven is vitaliteit erg belangrijk.

Een ongezonde levensstijl zoals roken, drinken, slechte voeding… dit kan invloed hebben op de geestelijke gesteldheid zoals vermoeidheid,stress, angst…Wie vitaal wil zijn moet zorgen voor een balans tussen beide. Een synoniem van vitaliteit is ook wel veerkracht. Wanneer we genoeg veerkracht hebben voelen we ons geestelijk en lichamelijk in staat om datgene te doen wat we willen in ons leven.

Welzijn is meer dan alleen aandacht voor lichamelijke gezondheid. Emotioneel en sociaal welzijn is net zo belangrijk. Onderzoek toont aan dat gelukkigere mensen onder meer actiever, productiever en meer maatschappelijk betrokken zijn. Gelukkige en tevreden mensen hebben zelfs anderhalf keer minder kans op gezondheidsproblemen. Daarom is het niet onbelangrijk om een keer na te denken over de zin van je leven, zodat je weet wat je levensdoel is. De bedoeling is, van het leven te begrijpen.

Leider te zijn van je eigen leven, wie droomt hier niet van…

Spring Coaching organiseert jaarlijks het ‘Retreat Thailand: spiritualiteit, vitaliteit, welzijn®’.

Ben jij klaar om de leider van je eigen leven te worden? In je hart een verlangen koesteren om een levensstijl te creëren waarmee je terug verbinding hebt met je ware essentie en klaar bent om te stralen! En, naar huis terug te keren door met een nieuwe manier te kijken naar jezelf en het leven.

Klik dan op deze link en ontdek hier meer over; https://www.springhumanbusiness.be

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
Picture of Annick De Cuyper

Annick De Cuyper

Met Spring Coaching leer ik ook mijn cliënten springen. Samen gaan we op reis. Zij besturen het vliegtuig, ik zorg voor de wind onder de vleugels. Samen zoeken we de weg naar hun droombestemming.